Redni ciklus seminarjev

  
Z novim triletnim podiplomskim izobraževanjem in usposabljanjem, ki je namenjeno zdravnikom, zobozdravnikom ter študentom zadnjih letnikov medicinske fakultete, bomo predvidoma začeli v jeseni 2018.

 
Zakaj se zdravnik odloči za študij homeopatije?
 
Homeopatija nudi zdravniku dodatne terapevtske možnosti pri zdravljenju akutnih in kroničnih bolezni. Zdravnik jo lahko uporablja samostojno ali v kombinaciji s terapijo šolske medicine. Homeopatski način zdravljenja je edini, kjer zdravilo izbiramo vedno po enakem načelu. Po enakem načelu zdravimo katerokoli bolezen, tudi če se z njo srečujemo prvič. To nam omogoča načelo podobnosti (similia similibus curentur). Homeopatskih zdravil ne predpisujemo na osnovi diagnoze. V homeopatiji ne poznamo specializacij po posameznih področjih, saj je vsakega bolnika treba obravnavati celostno.

 
Zdravnik pri homeopatskem zdravljenju uporablja le homeopatska zdravila v skladu s temeljnimi načeli homeopatije. Homeopatska zdravila so zdravila za uporabo v humani medicini in so določena v Zakonu o zdravilih in v Pravilniku o homeopatskih zdravil za uporabo v humani medicini.
  

Zdravnice in zdravnike, ki vas zanima triletni študij homeopatije, vabimo, da se prijavite na seminarje z elektronsko prijavnico.