SVETA URADNA MEDICINA

15.06.2011 00:00
»Zdravnikom, ki so edini usposobljeni za zdravljenje, grozijo z odvzemom licence, tistim, ki po zakonu ne smejo zdraviti, pa gledajo skozi prste,« pravi Irena Gorišek.
Novinarka Žurnala Sergeja Hadner Hvala je pripravila prispevek Sveta uradna medicina, za mnenje o odnosu uradne medicine do homeopatije je vprašala tudi predsednico Slovenskega homeopatskega društva.
 
»Ministrstvo za zdravje, ki naj bi bilo kreator zdravstvene politike, se uklanja pritiskom Zdravniške zbornice Slovenije,« meni predsednica Slovenskega homeopatskega društva Irena Gorišek. Ministrstvo za zdravje je, kot pravi Goriškova, večkrat neuradno pojasnilo, da sami so za to, da se zdravnikom omogoči ukvarjanje s homeopatijo, vendar »zdravništvo« temu nasprotuje.
 
»Svetovanje s področja zdravilstva bi od zdravnika zahtevalo dodatna znanja in čas, ki je v zdravstvenem sistemu že tako skopo odmerjen,« odgovarjajo na Zdravniški zbornici Slovenije. »Prav tako ne podpiramo pristopa k obravnavi bolnikov, pri kateri bi ti morali storitve dodatno plačevati,« dodajajo.
 
Vir:
Žurnal24, 15. junij 2011, Sergeja Hadner Hvala: Sveta uradna medicina.