similia similibus curentur

SVETOVNI TEDEN HOMEOPATIJE LETOS O ZDRAVLJENJU NEPLODNOSTI

10.04.2012 00:00
Letošnji svetovni teden homeopatije, ki traja od 10. do 16. aprila je namenjen osveščanju o možnostih homeopatskega zdravljenja neplodnosti. Homeopatija je najpogostejša alternativna oblika zdravljenja v Evropi, poraba homeopatskih zdravil pa raste.

Svetovna organizacija za osveščanje o homeopatiji (WHAO - World Homeopathy Awareness Organization) navaja, da je homeopatija učinkovita metoda zdravljenja neplodnosti.
 
Homeopatska zdravila so od aprila 2010 dostopna le v nekaterih slovenskih lekarnah, izdelujejo in izdajajo pa jih lahko le magistri farmacije z dodatnim znanjem iz homeopatije. Po navedbah predsednice Slovenskega homeopatskega društva Irene Gorišek je v lekarnah trenutno že 55 homeopatskih zdravil, v prihodnosti se bo njihovo število predvidoma še povečalo.
 
Za homeopatska zdravila, ki so na voljo v slovenskih lekarnah ne potrebujemo recepta. Slovenija je namreč še vedno edina država članica Evropske unije, kjer zdravnik, ki je edini pooblaščeni predpisovalec zdravil za uporabo v humani medicini, ne sme predpisati homeopatskega zdravila, je za STA opozorila Irena Gorišek.
 
Po podatkih Evropskega odbora za homeopatijo iz leta 2007 ima osnovno homeopatsko izobrazbo približno 40.000 zdravnikov, večinoma so to splošni oziroma družinski zdravniki. Približno 40 odstotkov francoskih in skoraj 75 odstotkov nemških zdravnikov občasno predpiše homeopatska zdravila. Homeopatska zdravila pa se uporabljajo tudi v veterinarski medicini.
 
Vir:
STA, 10. 4. 2012: Svetovni dan homeopatije letos o zdravljenju neplodnosti
SIOL.NET, 10. 4. 2012: Svetovni dan homeopatije letos o zdravljenju neplodnosti

VIVA, 10. 4. 2012: Svetovni dan homeopatije letos o zdravljenju neplodnosti