similia similibus curentur

LMHI JE PRESELIL SEDEŽ IZ ŽENEVE V KÖTHEN

16.03.2013 00:00
Köthen je ponovno postal svetovna prestolnica homeopatije, saj je Mednarodno združenje zdravnikov homeopatov (LMHI) 16. marca uradno preselilo sedež iz Ženeve v hišo dr. Samuela Hahnemanna v mestu Köthen.

Slovesnost, ki se jo udeležilo več kot petdeset gostov iz celega sveta, je potekala najprej v Evropski homeopatski knjižnici in nato v Hahnemannovi hiši (Hahnemannhaus), kjer je sedež LMHI.

  

Dr. Samuel Hahnemann (1755-1843) je živel in delal v hiši na Wallstraße 47 v Köthnu (Anhalt) med letoma 1821 in 1835. Vojvoda Anhalt-Köthna Friederich Ferdinand je Hahnemannu dovolil prakticiranje homeopatije, vključno s pravico, da sam pripravlja in izdaja zdravila. Bil je tudi njegov osebni zdravnik. V Köthnu je Hahnemann napisal tudi obsežno delo Kronične bolezni (1828), izdal tretjo (1824), četrto (1829) in leta 1833 peto izdajo Organona ter dopolnitve Materije medike pure in številne eseje.

  

V mestu Köthen je bilo leta 1829 ustanovljeno tudi Nemško združenje zdravnikov homeopatov (Deutscher Zentralverein homoopathischer Ärzte - DZVhÄ).
 

Mednarodno združenje zdravnikov homeopatov (Liga Medicorum Homoeopathica Internationalis, LMHI) je bilo ustanovljeno 10. septembra 1925 v Rotterdamu, s sedežem v Ženevi. Med cilji združenja so razvoj in zaščita homeopatije po vsem svetu ter vzpostavljanje stikov med zdravniki homeopati ter ustanovami in posamezniki, ki se zanimajo za homeopatijo. LMHI danes predstavlja več kot 70 držav s celega sveta. Slovensko homeopatsko društvo je institucionalni član LMHI.
 
Vir:
LMHI - Back to the roots of homeopathy: LMHI moves seat to Hahnemann City of Köthen
Der homöopathische Weltärzteverband verlegt seinen Sitz nach Köthen (Anhalt)