similia similibus curentur

INDIJSKA VLADA IZDALA PUBLIKACIJO HOMEOPATHY – SCIENCE OF GENTLE HEALING

10.04.2013 00:00
Ob letošnjem svetovnem dnevu homeopatije je Indijska vlada, Ministrstvo za zdravje in družino, Direktorat za AYUSH izdala publikacijo Homeopathy – Science of Gentle Healing.
Homeopatija je v Indiji prisotna že dvesto let in je del nacionalnega sistema zdravstvenega varstva. Indijska vlada vzpodbuja razvoj in širjenje homeopatije in tudi drugih tradicionalnih medicin, kot so ajurveda, joga, unani in siddha (kratica AYUSH). V Indiji je trenutno 185 homeopatskih medicinskih fakultet. V New Delhiju imata sedež Centralni svet za homeopatijo (CCH), ki je bil ustanovljena leta 1974 in Centralni svet za raziskave v homeopatiji (CCRH) z 32 inštituti, ki je bil ustanovljen leta 1978, v Kalkuti pa ima sedež Nacionalni inštitut za homeopatijo (NIH), ki je bil ustanovljen leta 1975. V Indiji deluje v javnem in zasebnem sektorju več kot 224.000 zdravnikov homeopatov.
 
Indijska vlada, Ministrstvo za zdravje in družino, Direktorat za AYUSH je ob letošnjem svetovnem dnevu homeopatije izdal publikacijo Homeopathy – Science of Gentle Healing, v kateri je obširen prikaz razvoja in institucionalizacije homeopatije kot samostojnega medicinskega sistema v Indiji, posebno poglavje pa je namenjeno tudi raziskavam, ki so jih izvedli indijski znanstveniki, materiji mediki in drugim področjem.
 
Vir:
Central Council for Research in Homoeopathy (CCRH)
LMHI, 10. april 2013: CCRH publication provides reference of homeopathic research conducted by Indian scientists