similia similibus curentur

(NE)ZAUPANJE HOMEOPATIJI

10.05.2014 00:00
Novinarka Mateja Grošelj v današnji izdaji časopisa Večer ugotavlja, da je v Sloveniji vedno več zdravnikov, ki zdravijo s homeopatijo. Čedalje več je tudi opozoril, da je končno nastopil čas za spremembo neživljenjskega, restriktivnega in diskriminatornega zakona o zdravniški službi, ki zdravnikom z licenco prepoveduje zdravljenje s homeopatijo ter predpisovanje homeopatskih zdravil. To so tudi edina zdravila za uporabo v humani medicini, ki jih samo v Sloveniji zdravniki z licenco ne smejo predpisovati.
Novinarka Mateja Grošelj je za sobotno izdajo časopisa Večer pripravila dva prispevka o homeopatiji. V prispevku (Ne)zaupanje homeopatiji pravi:
 
»Temu, da v skladu z zakonom o zdravniški službi homeopatsko ne sme zdraviti, se je te dni uprl nemški zdravnik Joachim Gross, ki službuje v Kopru. Tako, da se je kar sam prijavil zdravniški zbornici.
 
Zakonodaja namreč zdravnike pri nas postavlja pred odločitev, ali bodo zdravniki uradne medicine ali pa (zdravniki) homeopati brez zdravniške licence.
 
Nezaupanje do homeopatije kot nekonvencionalne metode zdravljenja je pred tremi leti nekoliko omilila farmacevtska stroka, ki ji je, zahvaljujoč evropski direktivi, na police slovenskih lekarn uspelo uvrstiti homeopatska zdravila
 
Vir:
VEČER, 10. maj 2014 (naslovnica), Mateja Grošelj: (Ne)zaupanje homeopatiji