similia similibus curentur

BREZPLAČNO ZAVAROVANJE HOMEOPATSKIH ZDRAVIL

23.06.2015 00:00
Rezultati ankete, ki jo je zavarovalnica Adriatic Slovenica izvedla marca 2015, so pokazali, da velika večina gospodinjstev pri zdravljenju otrok uporablja tudi homeopatska zdravila. Adriatic Slovenica se je zato odločila, da v prvem letu trajanja zavarovanja ponudi vsem, ki sklenejo večletno nezgodno zavarovanje otrok in mladine do 31. decembra 2015, tudi brezplačno zavarovanje homeopatskih zdravil.

Na spletni strani zavarovalnice Adriatic Slovenica so zapisali:
 
»Rezultati ankete, ki smo jo izvedli marca 2015, so pokazali, da velika večina gospodinjstev pri zdravljenju otrok uporablja tudi homeopatska zdravila.
 
Vsi, ki sklenete večletno zavarovanje do 31. 12. 2015, prejmete enoletno brezplačno zavarovanje homeopatskih zdravil. To zavarovanje velja prvo leto veljavnosti vašega večletnega nezgodnega zavarovanja otrok in mladine. Zavarovanje obsega plačilo stroškov do skupne višine 30 € za nakup homeopatskih zdravil v lekarnah v Sloveniji in tujini (Seznam lekarn s homeopatskimi zdravili). Možen je nakup zdravil, ki imajo v skladu z zakonom dovoljenje za promet v Republiki Sloveniji.

 

Kako lahko uveljavljate zavarovanje homeopatskih zdravil?
 
Preprosto. V lekarni kupite homeopatsko zdravilo, pri tem opozorite zaposlenega v lekarni, da na račun zavede ime in priimek zavarovanca oz. otroka. Z računom pridete na zavarovalnico in uveljavljate povračilo vrednosti zneska brez medicinske dokumentacije ali recepta. Povrnemo vam stroške za vsakokratni nakup homeopatskih zdravil do skupnega zneska v višini 30 EUR.«
 
Vir:
Adriatic Slovenica, Nezgodno zavarovanje otrok in mladine

Klavzula za zavarovanje homeopatskih zdravil z oznako 03-ZHO-01/15