similia similibus curentur

ODGOVOR MINISTRICE ZA ZDRAVJE NA PISNO POSLANSKO VPRAŠANJE NADE BRINOVŠEK

20.01.2015 23:04

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je 20. januarja 2015 poslanki Nadi Brinovšek odgovorila: »Ministrstvo odločitev Zdravniške zbornice Slovenije, da bi lahko zdravniki hkrati opravljali tako zdravniško službo kot tudi homeopatsko dejavnost, podpira in pozdravlja«.

Odgovor ministrice za zdravje na pisno poslansko vprašanje poslanke Nade Brinovšek:

 

»Spoštovani,

 

v zvezi s pisnim poslanskim vprašanjem poslanke Nade Brinovšek, ki se nanaša na področje zdravljenje s homeopatijo, vam v nadaljevanju tega dopisa podajamo pojasnila Ministrstva za zdravje (v nadaljnjem besedilu: ministrstvo).

 

Pojasnjujemo, da si ministrstvo že dalj časa prizadeva, da bi tudi zdravniki lahko opravljali zdravilsko dejavnost, vendar pa je ministrstvo pri dosedanjih aktivnostih v tej zvezi vedno naletelo na odpor in neodobravanje stroke. Ministrstvo zato odločitev Zdravniške zbornice Slovenije, da bi lahko zdravniki hkrati opravljali tako zdravniško službo kot tudi homeopatsko dejavnost, podpira in pozdravlja. Odločitvi Zdravniške zbornice Slovenije bo sledila tudi sprememba zakonodaje, s katero se bodo med drugim določili tudi pogoji in način izvajanja homeopatske dejavnosti.

 

Nadalje poudarjamo, da bo ministrstvo, neodvisno od odločitve Zdravniške zbornice Slovenije, pristopilo tudi k pripravi sprememb na področju zdravilstva, slednje bodo omenjeno področje uredile na način, ki je primerljiv s prakso urejanja tega vsebinskega sklopa v drugih evropskih državah.

 

S spoštovanjem,

Milojka Kolar Celarc

Ministrica«

 

Vir:

Spletno mesto Državnega zbora Republike Slovenije