similia similibus curentur

BOMO TUDI V SLOVENIJI LAHKO IZBRALI SVOJEGA HOMEOPATA?

17.04.2010 00:00
Slovensko homeopatsko društvo, Evropski odbor za homeopatijo in Mednarodno združenje zdravnikov homeopatov so 8. aprila 2010 organizirali Mednarodni simpozij o homeopatiji. O tem so poročali številni mediji. V nadaljevanju je kratek povzetek prispevka novinarke Franje Žist, ki je bil objavljen v prilogi V soboto časnika Večer, 17. aprila 2010.

O položaju homeopatije po svetu in pri nas so pred dnevi spregovorili na Mednarodnem simpoziju o homeopatiji v Ljubljani. Z informiranjem avtoritet s področja medicine so strokovnjaki iz tujine skušali podpreti prizadevanja slovenskih kolegov za ureditev področja, saj je Slovenija edina članica Evropske unije, kjer mora zdravnik, ki želi zdraviti bolnike tudi s homeopatijo, vrniti zdravniško licenco. V Švici so študije pokazale, da se bolniki, ki se zdravijo s komplementarnimi metodami, bolje spoprijemajo z boleznijo, zdravljenje pa je tudi za četrtino cenejše od konvencionalnih metod.

V prispevku so povzete tudi izjave dr. Ulricha Fischerja, predsednika Mednarodnega združenja zdravnikov homeopatov, dr. Tona Nicolaia, predsednika Evropskega odbora za homeopatijo, dr. Zdenke Čebašek-Travnik, varuhinje človekovih pravic in Katarine Velikonja, podpredsednice Slovenskega homeopatskega društva.

Vir:

Franja Žist, Bomo tudi v Sloveniji lahko izbrali svojega homeopata? Večer, priloga V soboto, 17. april 2010 in na spletni strani časopisa Večer.