similia similibus curentur

POLETNA ŠOLA IZ HOMEOPATIJE

27.05.2011 00:00

Na četrti poletni šoli, ki je letos posvečena homeopatskemu zdravljenju duševnih motenj, bo predaval nizozemski zdravnik in homeopat Kees Dam, dr. med.

Dr. Kees Dam je izjemen predavatelj, ki s svojim sproščenim pristopom pritegne in navduši vsakega poslušalca posebej. Homeopatijo prakticira že od leta 1981. Homeopatsko prakso ima skupaj z Yvonne Lassauw v Amsterdamu. Skupaj sta bila med letoma 1992 in 1994 založnika nizozemsko-belgijske revije za klasično homeopatijo Simillima. Kot član nizozemskega združenja Homeopati brez meja je med drugim poučeval in zdravil v Bosni in Hercegovini, na Šri Lanki in v drugih državah. Redno objavlja prispevke v reviji Homeopathic Links in je soavtor posebne številke te revije, ki je bila posvečena različnim vrstam mleka v homeopatiji. Sodeloval je pri številnih preizkusih zdravil, kot so Lac maternum, Lac humanum, Ayahuasca itd. Redno predava na Nizozemskem, v Nemčiji, Švici ter občasno v Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem.
 
Poletna šola obsega 20 učnih ur in je del stalnega nadaljevalnega podiplomskega izobraževanja in usposabljanja iz homeopatije po smernicah Evropskega odbora za homeopatijo (ECH) in Mednarodnega združenja zdravnikov homeopatov (LMHI).
 
Na poletno šolo ste vabljeni vsi, ki ste že končali triletno osnovno izobraževanje in seveda tudi vsi, ki še niste zaključili izobraževanja. S poletno šolo, ki bo potekala v hotelu Barbara v Fiesi, bomo začeli v petek dopoldne ob 10. uri in končali v nedeljo ob 13. uri. Predavanje bo v angleščini, konsekutivno tolmačenje bo zagotovljeno. Več o programu poletne šole.