NADALJEVALNI SEMINAR IZ HOMEOPATIJE

01.10.2011 00:00
Na oktobrskem nadaljevalnem seminarju, ki bo posvečen homeopatskemu zdravljenju infekcijskih bolezni, bo predaval nemški zdravnik in homeopat dr. Jorgos Kavouras, dr. med.

V Sloveniji bo prvič predaval dr. Jorgos Kavouras, dr. med., ki je od leta 2005 tudi koordinator triletne šole Mednarodne akademije za klasično homeopatijo na otoku Alonissos, ki jo je ustanovil prof. George Vithoulkas. Dr. Kavouras prakticira homeopatijo že od leta 1990. Po njegovi zaslugi je homeopatija izbirni predmet na dodiplomskem študiju medicine na Univerzi v Erlangnu. Dr. Kavouras posebno pozornost posveča homeopatskemu zdravljenju akutnih bolezni in odnosu med akutnimi in kroničnimi boleznimi; preučevanju povezave med ravnmi zdravja in infekcijskimi boleznimi.

 

Na seminarju boste pridobili znanje o učinkovitem zdravljenju infekcijskih bolezni z vročino od sezonske gripe do ptičje gripe. Poseben poudarek bo na zdravljenju pljučnice, saj ima večina novih virusov za glavni tarčni organ ravno pljuča.

Obravnavali bomo še:
- klinično diferenciacijo zdravil, vključno z nekaterimi manj znanimi zdravili
- materijo mediko z video primeri
- zdravljenje infekcijskih bolezni od sezonske gripe, pljučnice do H1N1
- zdravljenje SARS in ptičje gripe
- zdravljenje mononukleoze
- zdravljenje borelioze.

 

Seminar obsega 20 učnih ur in je del stalnega nadaljevalnega podiplomskega izobraževanja in usposabljanja iz homeopatije po smernicah Evropskega odbora za homeopatijo (ECH) in Mednarodnega združenja zdravnikov homeopatov (LMHI).

Na seminar ste vabljeni vsi, ki ste že končali triletno osnovno izobraževanje in seveda tudi vsi, ki še niste zaključili izobraževanja. Seminar bo potekal v City hotelu v Ljubljani, in sicer v soboto in nedeljo od 9. do 19. ure. Predavanje bo v angleščini, konsekutivno tolmačenje bo zagotovljeno. Več o programu seminarja.