MEDNARODNI SIMPOZIJ O HOMEOPATIJI

08.04.2010 00:00
Mednarodni simpozij o homeopatiji bo v četrtek, 8. aprila, od 17. do 19. ure v veliki konferenčni dvorani poslovne stolpnice TR3 v Ljubljani.

V počastitev mednarodnega dneva homeopatije in z željo bolje seznaniti slovensko javnost s homeopatijo Slovensko homeopatsko društvo, Mednarodno združenje zdravnikov homeopatov in Evropski odbor za homeopatijo organiziramo mednarodni simpozij o homeopatiji.
 
Homeopatija se je v dvesto letih obstoja izkazala za varno in učinkovito metodo zdravljenja. Poleg tega je tudi cenovno ugodnejša od zdravljenja s konvencionalnimi zdravili.
 
Evropska komisija je leta 1997 ugotovila, da se več kot 22 odstotkov oziroma več kot 100 milijonov evropskih državljanov zdravi s homeopatijo. Svetovna zdravstvena organizacija pa je homeopatijo uvrstila med prvih pet najpogosteje izbranih nekonvencionalnih metod zdravljenja na svetu. V večini držav članic Evropske unije (razen v Sloveniji in na Švedskem) je homeopatija del zdravstvene dejavnosti, ki jo izvajajo zdravniki.

 

Več v vabilu in programu simpozija. Simpozij bo v slovenščini in angleščini, zagotovljeno bo simultano tolmačenje, moderator dr. Milan Jazbec.

 

Vstop prost. Vljudno vabljeni!