similia similibus curentur

22.01.2019 19:49

Novinarka Marija Šelek v zadnji številki revije Zarja ugotavlja, da Slovenija ostaja edina država članica Evropske unije, ki diskriminira in z odvzemom zdravniške licence kaznuje zdravnike le zato, ker imajo dodatna znanja iz homeopatije. Različni zdravstveni ministri so obljubili, da bodo uredili položaj homeopatije, pa se to od leta 1992 še ni zgodilo. Tudi urad varuha za človekove pravice je zakonodajalcu v več letnih poročilih naložil, naj nikar ne odkrivajo tople vode – samo ozreti se je treba v Avstrijo, Nemčijo, Francijo, Švico ali Belgijo.

15.01.2019 15:56

Še dve homeopatski zdravili sta pridobili dovoljenje za promet, tako da je sedaj v naših lekarnah na voljo že 89 homeopatskih zdravil.

01.01.2019 09:01

Na spletnem portalu Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje je obširna predstavitev poklica zdravnika homeopata.

27.09.2018 19:41

Homeopatija je v skladu s Pravilnikom o vrstah zdravstvene dejavnosti uvrščena v vrste zdravstvene dejavnosti, za katere se ne zahteva izdaja dovoljenja za opravljanje zdravstvene dejavnosti v skladu s tretjim odstavkom 3.a člena zakona o zdravstveni dejavnosti.

06.09.2018 22:33

Predsednica Slovenskega homeopatskega društva Irena Gorišek, dr. med. je v pogovoru z novinarko Marijo Mico Kotnik poudarila, da smejo v Sloveniji s homeopatijo zdraviti le zdravniki s pridobljenim znanjem iz homeopatije, a je Slovenija edina država članica EU, ki zdravniku odvzame, ali ne podeli zdravniške licence, če zdravi s homeopatijo. Homeopatska zdravila so pri nas edina zdravila za uporabo v humani medicini, ki jih ne sme predpisati zdravnik z licenco. Kar je absurd, saj je zdravnik temeljni nosilec zdravljenja, edini pooblaščen za predpisovanje zdravil za uporabo v humani medicini in edini strokovno usposobljen za zdravljenje ljudi. To je tudi v nasprotju s številnimi zakoni. Zato zdravniki pričakujemo, da bo nova vlada končala začeto delo.

03.08.2018 22:16

Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije dr. Zdenka Čebašek-Travnik je med ključne naloge v tem letu uvrstila tudi ureditev pravnega statusa tistih zdravnikov, ki se ukvarjajo ali bi se želeli ukvarjati z dopolnilnimi metodami zdravljenja, najsi bo to homeopatija, tradicionalna kitajska medicina, ajurveda ali, denimo, hipnoza.

03.08.2018 21:07

Izr. prof. dr. Nataša Samec Berghaus, univ. dipl. prav., je kot članica delovne skupine na Ministrstvu za zdravje sodelovala pri pripravi zakona o dopolnilnih, tradicionalnih in alternativnih oblikah diagnostike, zdravljenja in rehabilitacije, ki bi lahko odpravil anomalije in neskladja v naši pravni ureditvi ter položaj slovenskih zdravnikov, ki je edinstven na svetu. Našim zdravnikom se namreč omejuje terapevtska svoboda. Ne smejo se namreč ukvarjati z nekonvencionalnimi metodami zdravljenja, lahko pa se z njimi ukvarja denimo nekdo, ki nima zdravstvene izobrazbe. Razložila nam je, zakaj bi bilo nujno, še posebej za varnost pacientov, da se zakonodaja čim prej spremeni.

10.05.2018 02:07

Še sedem homeopatskih zdravil je pridobilo dovoljenje za promet, tako da je sedaj v naših lekarnah na voljo že 87 homeopatskih zdravil.

10.04.2018 00:26

Danes je svetovni dan homeopatije. Po podatkih Evropske komisije naj bi se v Evropi zdravilo s homeopatijo več kot 22 odstotkov oz. več kot 100 milijonov ljudi. Svetovna zdravstvena organizacija je homeopatijo uvrstila na drugo mesto med prvimi petimi najpogosteje izbranimi nekonvencionalnimi metodami zdravljenja v svetu.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih