ZASEDANJE EVROPSKEGA ODBORA ZA HOMEOPATIJO PRVIČ V SLOVENIJI

09.04.2010 00:00
Zasedanje Evropskega odbora za homeopatijo je prvič potekalo v Sloveniji od 9. do 11. aprila v hotelu Slon v Ljubljani.
Ljubljanskega zasedanja so se udeležili vsi koordinatorji pododborov Evropskega odbora za homeopatijo (ECH), dr. Ton Nicolai, predsednik, dr. Patricia Le Roux, sekretarka (avtorica številnih knjig o homeopatiji), dr. Robert Ködel, predsednik političnega pododbora (avtor knjige Homöopathie in der Krebstherapie), dr. Yves Maillé, predsednik pododbora za izobraževanje, dr. Michel van Wassenhoven, predsednik ECH in LMHI pododbora za raziskave (avtor knjige Clinical Verification - Verification of Homeopathic Symptoms), dr. Jean Pierre Jansen, predsednik pododbora za preizkušanje zdravil, gospa Enid Segal, predsednica pododbora za paciente in EFHPA, ter številni zdravniki homeopati iz držav članic EU, med njimi tudi dr. Ulrich Fischer, predsednik Mednarodnega združenja zdravnikov homeopatov (LMHI).
 
V četrtek, 8. aprila, pred začetkom tridnevnega zasedanja, so Slovensko homeopatsko društvo, Mednarodno združenje zdravnikov homeopatov in Evropski odbor za homeopatijo v počastitev mednarodnega dneva homeopatije in z željo bolje seznaniti slovensko javnost s homeopatijo organizirali Mednarodni simpozij o homeopatiji. Simpozija se je udeležilo več kot 180 udeležencev iz Slovenije in drugih evropskih držav.
 
Predsednik ECH dr. Ton Nicolai in predsednik LMHI dr. Ulrich Fischer sta obisk v Ljubljani izkoristila tudi za delovna srečanja s prim. Janezom Remškarjem, generalnim direktorjem Direktorata za zdravstveno varstvo Ministrstva za zdravje, s prof. dr. Pavlom Poredošem, predsednikom Slovenskega zdravniškega društva, prof. dr. Igorjem Švabom, predstojnikom Katedre za družinsko medicino Medicinske fakultete v Ljubljani, in akademikom prof. dr. Jožetom Trontljem, predsednikom Komisije za medicinsko etiko. Ob robu mednarodnega simpozija o homeopatiji pa sta se 8. aprila srečala še z Ljubom Germičem, predsednikom Odbora za zdravstvo Državnega zbora RS in dr. Zdenko Čebašek - Travnik, varuhinjo človekovih pravic. Predsednika LMHI in ECH sta sogovornikom predstavila homeopatijo kot celovit in učinkovit sistem zdravljenja, ki je v večini držav sveta v rokah zdravnikov.
 
Evropski odbor za homeopatijo (European Committee for Homeopathy, ECH) je edino evropsko združenje zdravnikov homeopatov, ki zastopa 40 nacionalnih združenj zdravnikov homeopatov iz 25 evropskih držav. Zavzema se za promocijo in zaščito kakovosti homeopatske znanosti in zdravstvene prakse ter za spodbujanje harmonizacije homeopatske zdravstvene prakse v Evropi; v odbor so vključeni posamezniki in organizacije, ki si prizadevajo za iste cilje. Ključni cilj ECH je celovita vključitev homeopatije v evropski sistem zdravstvene oskrbe kot odgovor na naraščajoče povpraševanje državljanov Evrope po homeopatski oskrbi na strokovni medicinski podlagi.
Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih