SEMINAR IZ HOMEOPATIJE

15.02.2020 09:31

Na dvodnevnem seminarju iz homeopatije, ki bo potekal 15. in 16. februarja 2020 v Ljubljani, bosta predavala avstrijski zdravnik homeopat Reinhard Flick, dr. med. in avstrijski farmacevt Robert Müntz.

Glavni temi seminarja bosta teorija in praksa priprave homeopatskih zdravil ter preizkus homeopatskega zdravila.

 

Dr. Reinhard Flick ima od leta 1985 zasebno homeopatsko prakso na Dunaju in je od leta 1995 redni predavatelj v Avstrijskem društvu za homeopatsko medicino (ÖGHM). Je član pododbora ECH za preizkušanje homeopatskih zdravil. Objavil je številne strokovne prispevke v avstrijskih in drugih homeopatskih revijah ter imel predavanja na kongresih LMHI in drugje.

 

Robert Müntz, mag. farm. je leta 1985 začel z izdelovanjem homeopatskih zdravil v družinski lekarni Salvator v avstrijskem mestu Eisenstadt, leta 2003 pa je ustanovil podjetje Remedia Homöopathie. Od leta 1993 je v iskanju učinkovin za nova homeopatska zdravila prepotoval že številne države sveta, kar je delno opisal v svoji knjigi Fledermäuse melken am Amazonas – 60 neue Arzneien für die Homöopathie.

 

Program:

  • Priprava homeopatskega zdravila – teorija in praksa

  • Preizkus homeopatskega zdravila - organizacija in vodenje preizkusa

  • Klinične indikacije: poškodbe

  • Materija medika z video primeri: Staphysagria, Rhus-toxicodendron, Bryonia, Argentum nitricum, Causticum

 

Del seminarja bo posvečen tudi praktični pripravi zdravila. Zato vas še posebej prosimo, da se na seminar prijavite najkasneje do 4. februarja 2020, saj bo Robert Müntz za vsakega udeleženca prinesel ustrezen pribor, ki je potreben za izdelavo zdravila (terilnico, pestilo itd.).

 

Seminar iz homeopatije obsega 20 učnih ur in je del osnovnega triletnega podiplomskega izobraževanja in usposabljanja iz homeopatije po smernicah Evropskega odbora za homeopatijo (ECH), Mednarodnega združenja zdravnikov homeopatov (LMHI) in v skladu s smernicami evropskega standarda SIST EN 16872:2016 (Zdravstvene storitve, ki jih opravljajo zdravniki z dodatno kvalifikacijo iz homeopatije - Zahteve za storitve zdravstvenega varstva, ki jih opravljajo zdravniki z dodatno kvalifikacijo iz homeopatije). Več informacij o triletnem študiju lahko najdete na naši spletni strani.

 

Poleg študentov homeopatije vabimo na seminar vse, ki ste že končali osnovno izobraževanje in bi radi svoje znanje obnovili ali poglobili.

 

Seminar bo potekal v soboto, 15. februarja od 9. do 19. ure ter v nedeljo, 16. februarja od 9. do 18. ure v City hotelu v Ljubljani. Predavanje bo v angleščini, konsekutivno tolmačenje bo zagotovljeno.

 

Na seminar se lahko prijavite z elektronsko prijavnico.

 

Če plačate kotizacijo do 4. februarja 2020 le-ta znaša 260 evrovpo 4. februarju oziroma na dan seminarja pa 280 evrov. Kotizacijo poravnajte na transakcijski račun društva (Nova Ljubljanska banka, SI56 0201 5025 6696 253).

 

Lekarniška zbornica Slovenije je magistrom farmacije za udeležbo na seminarju dodelila 12 licenčnih točk.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih