PRAVNO OBVESTILO

 

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

 

Slovensko homeopatsko društvo se bo po najboljših močeh trudilo zagotavljati najbolj točne in najnovejše podatke na svojih spletnih straneh, vendar opozarja uporabnike spletnih strani, da so besedila informativnega značaja, zato ne jamči in ne prevzema nobene odgovornosti za njihovo točnost in celovitost strani. Vsi uporabniki objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

 

Niti Slovensko homeopatsko društvo niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij, zato ne odgovarja za nobeno škodo ali neprijetnosti, ki bi izhajale iz obstoja spletnih strani, iz dostopa do in/ali uporabe in/ali nezmožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh in/ali za kakršne koli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini, ne glede na to, ali so bili obveščeni o možnosti take škode.

 

Ker obstajajo na spletni strani Slovenskega homeopatskega društva določene povezave na druge spletne strani, ki niso v nikakršni povezavi z društvom in nad katerimi društvo nima nadzora, Slovensko homeopatsko društvo ne more jamčiti in tudi ne prejemati ali posredovati pritožb glede točnosti vsebin katerekoli spletne strani, za katero nudi povezavo ali referenco in ne prevzema nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

 

Slovensko homeopatsko društvo si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni, doda ali odstrani vsebino teh spletnih strani, objavljenih na spletni strani www.shd.si kadarkoli, na kakršenkoli način, delno ali v celoti, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

 

AVTORSKE PRAVICE

 

Vsebina, objavljena na spletnih straneh www.shd.si, je last Slovenskega homeopatskega društva oziroma avtorjev besedil in je v zakonsko določenem okviru predmet avtorske zaščite ali drugih oblik zaščite intelektualne lastnine.

 

Besedila, prispevki, fotografije ali videi, objavljeni na teh spletnih straneh, se lahko uporabljajo izključno za nepridobitne (nekomercialne) namene in se ne smejo spreminjati, prepisovati, razmnoževati, ponovno objavljati, pošiljati po pošti ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez predhodnega pisnega dovoljenja Slovenskega homeopatskega društva.

 

Vse reprodukcije ali primerki vsebine teh spletnih strani morajo ohraniti tudi vse navedene označbe avtorskih pravic, drugih obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah (© Slovensko homeopatsko društvo – Vse pravice pridržane).

 

ZAUPNOST PODATKOV

 

Slovensko homeopatsko društvo avtomatsko zbira podatke o uporabi spletnega mesta, predvsem podatke, katere strani so največkrat obiskane, število obiskovalcev, koliko časa obiskovalci ostanejo na spletnem mestu ipd. Zbrani podatki ne omogočajo vpogleda v osebne podatke uporabnikov. Uporabili jih bomo z namenom izboljšanja uporabe spletnega mesta.

 

Kakršnikoli podatki, ki jih pridobimo na kakršenkoli način preko spletne strani, so namenjeni izključno za rabo Slovenskega homeopatskega društva in jih varujemo v skladu z veljavno zakonodajo.

 

Slovensko homeopatsko društvo varuje osebne podatke uporabnikov spletnega mesta, ki mu jih ti posredujejo, pri njeni uporabi. Zbrane podatke bomo uporabili izključno za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta.

 

Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bomo uporabljali v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bomo posredovali tretjim osebam, razen če zakon ne določa drugače.

 

Slovensko homeopatsko društvo spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo varovalo zasebnost uporabnikov spletnega mesta. Storili bomo vse, da vaše osebne podatke zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

 

Obvestilo o zasebnosti

 

S prijavo na seminar, pristopno izjavo ali poslanim povpraševanjem omogočite Slovenskemu homeopatskemu društvu, da zbira in obdeluje posredovane osebne podatke. Posredovane osebne podatke bomo obdelovali v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov in veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

 

Pravna podlaga

 

Osebne podatke zbiramo na podlagi vašega soglasja oz. na podlagi pogodbe.

 

Obdelava osebnih podatkov

 

Vaše osebne podatke zbiramo le, če je to nujno potrebno.

 

Če se želite prijaviti na seminar, vas bomo prosili za naslednje podatke: osebno ime, izobrazba, strokovni naslov, elektronski naslov, telefonsko številko in podatke o plačniku.

 

Če želite postati naš član, vas bomo prosili, da v pristopni izjavi navedete naslednje podatke: osebno ime, kraj in datum rojstva, izobrazba, strokovni naslov, poštni naslov, elektronski naslov in telefonsko številko.

 

Osebne podatke potrebujemo, da vam lažje podamo odgovor oz. ponudbo na povpraševanje oz. za izvedbo naročene storitve (op. izstavitev računa, potrdilo o udeležbi na seminarju ipd.).

 

Namen in uporaba osebnih podatkov

 

Osebne podatke zbiramo in uporabljamo izključno za namen, zaradi katerega ste nam jih posredovali. Posredovanih osebnih podatkov ne bomo uporabili za drug namen.

 

Osebne podatke obdelujemo le za določene, izrecne in zakonite namene in jih ne bomo obdelovali na noben način, ki ni združljiv s temi nameni.

 

Shranjevanje osebnih podatkov

 

Osebne podatke bomo hranili v skladu z veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov. Osebne podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi na seminar ali v pristopni izjavi, hranimo do vašega preklica. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem.

 

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi zakona ali pogodbenega odnosa z vami, pa hranimo toliko časa, kot določa zakon (npr. 10 let od izdaje za izdane račune) oziroma za čas trajanja pogodbe in še 5 let po njenem prenehanju (kolikor znaša splošni zastaralni rok).

 

Posredovanje osebnih podatkov

 

Slovensko homeopatsko društvo osebnih podatkov ne bo uporabljalo za nobene druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo, ne bo posredovalo tretjim osebam, razen če bi bili k temu zavezani na podlagi predpisov. Osebnih podatkov, brez izrecnega vnaprejšnjega dovoljenja posameznika, ne bomo posredovali v tretjo državo ali organizacijo.

 

Osebnih podatkov ne bomo posredovali tretjim osebam, razen izbranim pogodbenim partnerjem, ki jih prav tako zavezuje Splošna uredba o varstvu osebnih podatkov in veljavni Zakon o varstvu osebnih podatkov.

 

Vaše pravice

 

V skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov imate pravico do dostopa do podatkov, ki se nanašajo na vas, pravico do popravka podatkov, pravico do omejitve obdelave, pravico do izbrisa podatkov ter pravico do prenosljivosti podatkov.

 

Katerokoli pravico po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov lahko kadarkoli pisno uveljavljate. Pri tem navedite ime, priimek ter elektronski naslov.

 

Zahtevo lahko pošljete na elektronski naslov: info@shd.si ali po pošti na naslov: Slovensko homeopatsko društvo, Kališnikov trg 10, 1000 Ljubljana.

 

V primeru spora imate pravico vložiti ugovor pri Slovenskem homeopatskem društvu ter pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.

 

 

Če ste odkrili napako, netočnost ali drugo pomanjkljivost na našem spletnem mestu, nam to sporočite na info@shd.si.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih